Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
TP Petrol’ün Zeren Group’a satışına onay
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
TP Petrol Dağıtım'ın kontrolünün Altınbaş Petrol aracılığıyla Zeren Group Yatırım tarafından devralınmasına Rekabet Kurulu izin…
Kastamonu’dan Avrupa’ya Mantar İhracatı
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kastamonu ormanlarından toplanan mantarlar, Avrupa'ya yıllık 100 milyon TL değerinde ihraç ediliyor.
Uzaktan Çalışma Tercihi %70
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Araştırmaya göre, çalışanların %70'i uzaktan veya hibrit çalışma modelini istiyor.